- Cuisine: Česká
- Difficulty: Easy
- 1 456 zhlédnutí
-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření3 h
-
Porce10
-
Celkový čas3 h 20 min
Málokterá studená omáčka je proslavená stejně jako kečup. Každý ho dělá jinak, žádný recept není špatně. Vyzkoušejte náš domácí kečup s česnekem.
Nejlepší domácí kečup s česnekem je recept, který jsem podědila od svého dědy. Tento domácí kečup nám připravoval vždy se sklizní rajčat a měli jsme ho na celou zimu a zhruba polovinu jara (než se snědl). 🙂
Suroviny na nejlepší domácí kečup s česnekem
- 2 kg rajčat
- 250 g cibule
- 250-350 g jablek se slupkou
- 10 stroužků česneku
- 1 lžíce soli
- 125 ml octa
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1/2 lžíce pálivé papriky
- 5 ks hřebíček
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 150 g cukru
Postup přípravy kečupu s česnekem
- Pokrájejte rajčata, cibule i jablka. Oloupejte česnek a veškeré ingredience uvedené výše dejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Vařte alespoň 1,5 hodiny, já vždy vařím 3 hodiny.
- Nyní vyberte hřebíček, nové koření a černý pepř a vše rozmixujte a následně přepasírujte. Nyní klidně ještě přidejte 5 prolisovaných stroužků česneku. Č
- Je naprosto ideální kečup zavařit, takže sklenice zavařte při teplotě 85°C na 20 minut. Skladujte v temnu a chladu.
Chutnal vám nejlepší domácí kečup? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší domácí kečup
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review